Σελίδες

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Καρμπονάρα της μαμάς

Καρμπονάρα της μαμάς

Υλικά

-500 γρ. μακαρόνια Νο 6
-1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
-2 κουτ. σούπας λάδι
-150 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους....

-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-8 αβγά (τα ασπράδια τους)
-1 φλιτζάνι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη
-1 φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το μπέικον σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά 
και μόλις γίνει τραγανό, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι. 
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. 
- Σουρώνουμε και στη συνέχεια επαναφέρουμε τα μακαρόνια 
στην κατσαρόλα όπου έβρασαν. 
- Ρίχνουμε μέσα το μπέικον, το βούτυρο και το λάδι καλά ζεσταμένο. 
- Προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. 
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. 
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα μακαρόνια σταδιακά, ανακατεύοντας προσεκτικά. 
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου