Σελίδες

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

... για λαχανικά που θα καταναλωθούν νωπά ή φρούτα των οποίων η φλούδα δεν θα αφαιρεθεί

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Μυστικά για καλό πλύσιμο
• Γενικά, επιμείνετε στην περιοχή γύρω από το κοτσάνι λαχανικών 
και φρούτων, γιατί εκεί συνήθως....
μαζεύονται τυχόν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

• Συχνά, ανάμεσα στο κοτσάνι από το κουνουπίδι εισχωρεί 

κάποιο μικρό ζωύφιο που δεν είναι εύκολα ορατό. 
Γι’ αυτό, αφού αφαιρέσετε το κοτσάνι, 
πλύντε το κουνουπίδι για 10΄ και βάλτε το σε αλατισμένο νερό.
• Tα λαχανικά που δεν έχουν λεία επιφάνεια χρειάζονται πολύ 
προσεκτικότερο πλύσιμο από τα υπόλοιπα. 
Ένα κατσαρό μαρούλι π.χ. είναι δυσκολότερο να πλυθεί ικανοποιητικά 
σε σχέση με μία ντομάτα.

• Tρόφιμα με σκληρή επιφάνεια, όπως τα καρότα και οι πατάτες, 

μπορείτε να τα καθαρίζετε με μια βούρτσα.

• Για να καθαρίσουν καλά τα μανιτάρια, αφού τα πλύνετε, 

βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι, το οποίο θα τοποθετήσετε 
στη συνέχεια μέσα σε μια λεκάνη με νερό. 
Aνακινήστε και θα δείτε να μένουν στον πάτο της λεκάνης 
τα υπολείμματα από χώμα.

Το καλό πλύσιμο επιβάλλεται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται 
για λαχανικά που θα καταναλωθούν νωπά ή φρούτα των οποίων 
η φλούδα δεν θα αφαιρεθεί. 
Aν και υπάρχουν ορισμένα γεωργικά φάρμακα που απορροφώνται 
αυτούσια από το φυτό και δεν φεύγουν με το πλύσιμο, 
τα περισσότερα σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο 
εσωτερικό τους και επομένως είναι εύκολο να απομακρυνθούν. 
Ένα πολύ καλό πλύσιμο με άφθονο τρεχούμενο νερό (πόσιμο) 
απομακρύνει τη «μηχανική» μόλυνση, εξουδετερώνοντας έτσι 
μεγάλο αριθμό μικροβίων και βακτηρίων.

το διάβασα εδώ : metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου