Τι είναι το κεφίρ και τι περιέχει
Όπως το γιαούρτι, το κεφίρ βασίζεται στο γάλα....
Η διαδικασία για να γίνει το κεφίρ περιλαμβάνει τη ζύμωση
του γάλακτος με τους “σπόρους” του κεφίρ.
Οι “σπόροι” του κεφίρ είναι μια μάζα των βακτηριδίων, ζύμης
και πολυσακχαρίτη.
Η μικροβιολογία των σπόρων του κεφίρ είναι πολύ σύνθετη.
Ο πολυσακχαρίτης που περιέχει η μάζα των σπόρων του κεφίρ έχει
αποδειχθεί ότι είναι μοναδικός και του έχει δοθεί το όνομα kefiran.
Το κεφίρ αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό,
καθαρίζει τα έντερα, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες,
βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πλήρεις πρωτεϊνες.
Είναι πλήρως ισορροπημένη τροφή και συμβάλει σε ένα υγιές
ανοσοποιητικό σύστημα.
Αναφέρεται ότι η κανονική χρήση του κεφίρ μπορεί να βοηθήσει,
να ανακουφίσει όλες τις εντερικές διαταραχές, να προωθήσει
την κίνηση των εντέρων, να δημιουργήσει ένα υγιέστατο χωνευτικό
σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα.
Από τις καλύτερες προβιοτικές και αντιοξειδωτικές τροφές,
επιδρά σε ολόκληρο το σώμα και βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου
εσωτερικού οικοσυστήματος για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία.
Συνιστάται ιδιαίτερα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένους.
Οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν
το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος.
Έτσι είναι ιδανικό για να καταναλώνεται και από άτομα που έχουν
δυσανεξία στη λακτόζη.
Προσφέρει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου,
Προσφέρει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου,
για την σωστή αύξηση των κυττάρων, τη συντήρηση του σώματος
και την άφθονη ενέργεια.
Το κεφίρ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, Β1 και C.
Άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων
βιταμινών Β από το σώμα.
Περιέχει φυσικά τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών (φιλικών βακτηριδίων)
Οι ευεργετικές του ιδιότητες:
- Βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία
- Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες,
Οι ευεργετικές του ιδιότητες:
- Βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία
- Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες,
ασθένειες νεφρών και συκωτιού
- Έχει διουρητικές ιδιότητες
- Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά
- Έχει διουρητικές ιδιότητες
- Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά
ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό
- Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
- Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους
- Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
- Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους
ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ
- Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης
- Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης
και της υπέρτασης.
- Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν,
- Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν,
για την Τρίτη ηλικία και για τα άτομα με προβλήματα
στο ανοσοποιητικό σύστημα.
- Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά
- Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά
από θεραπεία με αντιβιοτικά.
-------
Το 1908, ο Metchnikov έγραψε στο βιβλίο του,
“η επέκταση της ζωής” ότι το μυστικό στη μακροζωία
που βρήκε στα ρωσικά βουνά του Καυκάσου ήταν το κεφίρ
που οι άνθρωποι έκαναν και έτρωγαν.
Οι χωρικοί των καυκάσιων βουνών μας έδωσαν το γιαούρτι
και το κεφίρ (προϊόν οξυγαλακτικής ζύμωσης).
Η ιστορία του κεφίρ είναι αιώνες παλαιά.
Είναι ευρέως γνωστό στην Ανατολική Ευρώπη και στην περιοχή του Πόντου.
Οι άνθρωποι στον Καύκασο, πίνουν κεφίρ αντί νερού και τρώνε
πυκνωμένο κεφίρ αντί επιδορπίου.
Δεν έχουν τις γνωστές εκφυλιστικές αρρώστιες της σύγχρονης δυτικής
κοινωνίας και η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής τους ξεπερνά τα 110 χρόνια.
Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του
στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση
σε πολλές αρρώστιες.
Συμβάλει στη διαδικασία ανάρρωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί
σαν υποκατάστατο του γάλακτος των μητέρων.
Το κεφίρ δεν είναι φάρμακο αλλά μια ειδική παραδοσιακή τροφή.
Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν ξυνή κρέμα
σε σάλτσες και σαλάτες.
Το κεφίρ θεωρείται θρεπτικό ποτό κατάλληλο για να
συμπεριληφθεί και σε ειδικές διατροφές και στη θεραπεία
γαστρεντερικών διαταραχών.
οι πληροφορίες : metrogreece.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου