Υλικά:
- 1 κοτόπουλο 1½ με 2 κιλά περίπου, κομμένο σε...
*μερίδες
- Αλάτι
- 1/4 φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1½ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/4 του κιλού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 200 γρ.πράσινες τσακιστές ελιές
- 150 γρ.κάπαρη ξαλμυρισμένη
- 100 γρ.ημίλιαστη η λιαστή ντομάτα
Εκτέλεση :
- Αφαιρούμε το λίπος από το κοτόπουλο.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπωλ, το αλατίζουμε
και το ραντίζουμε με το ξύδι.
- Το αφήνουμε για μισή ώρα να απορροφάει το ξύδι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα,
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα,
σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε τα κρεμμύδια να αχνιστούν με το λάδι για 25 λεπτά περίπου.
Τα ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην καούν ή κολλήσουν στον πάτο
της κατσαρόλας.
- Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
Σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα
και σωτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο για να πάρει λίγο χρώμα.
- Καρυκεύουμε.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζοντάς το όσο μπορούμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί
σε πολύ χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου ή μέχρι να έχει ψηθεί
τόσο καλά που σχεδόν να πέφτει από τα κόκκαλα.
- Στη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο
για να μην καούν το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
- Περίπου δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
- Περίπου δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
προσθέτουμε την τριμμένη φέτα την κάπαρη τις ελιές και τις λιαστές ντοματες.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι, έτσι ώστε
να γίνει μια πλούσια, πηχτή σάλτσα.
*Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου