Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Χανιώτικο μπουρέκι χωρίς φύλλο




υλικά:

5 πατάτες
- 4 κολοκύθια
- 250γρ μυζήθρα ή φέτα
- Λίγη στάκα...εάν και εφόσον....
υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε!!!
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο χανιώτικο
- 3 τομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 1 φλ. γάλα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

- Σε διαφορετικά μπολ , κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια. 
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν όσο περισσότερα 
από τα υγρά τους. 
- Κατόπιν τους ρίχνουμε λίγο λάδι και τα πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι, 
για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια 
- Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε μια πρώτη στρώση από κολοκύθια, 
καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού .
- Ανακατεύουμε τα τοματάκια με το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. 
- Ρίχνουμε λίγη από αυτή τη σάλτσα επάνω στα κολοκύθια. 
- Συνεχίζουμε με μία στρώση πατάτες και τις περιχύνουμε και αυτές 
με τη σάλτσα. 
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
- Στο μπολ με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε 
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το γάλα και το λάδι, 
και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό, περιχύνουμε το ταψί και ψήνουμε 
το μπουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 2 ώρες
περίπου. 

*Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια.
Εάν βρείτε στάκα σκορπιστέ την μεσα στο φαγητό.... gelamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου