υλικά:
- 5 πατάτες
- 4 κολοκύθια
- 250γρ μυζήθρα ή φέτα
υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε!!!
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο χανιώτικο
- 3 τομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 1 φλ. γάλα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε διαφορετικά μπολ , κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν όσο περισσότερα
από τα υγρά τους.
- Κατόπιν τους ρίχνουμε λίγο λάδι και τα πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι,
για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια
- Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε μια πρώτη στρώση από κολοκύθια,
- Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε μια πρώτη στρώση από κολοκύθια,
καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού .
- Ανακατεύουμε τα τοματάκια με το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε τα τοματάκια με το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε λίγη από αυτή τη σάλτσα επάνω στα κολοκύθια.
- Συνεχίζουμε με μία στρώση πατάτες και τις περιχύνουμε και αυτές
με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
- Στο μπολ με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το γάλα και το λάδι,
και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό, περιχύνουμε το ταψί και ψήνουμε
το μπουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 2 ώρες
περίπου.
περίπου.
*Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια.
Εάν βρείτε στάκα σκορπιστέ την μεσα στο φαγητό.... gelamou.gr
Εάν βρείτε στάκα σκορπιστέ την μεσα στο φαγητό.... gelamou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου