Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

... κοτόπουλο με αμύγδαλα και παρμεζάνα

koto_187V02
Υλικά:
*4-6 μερίδες
- 4 στήθη κοτόπουλου,χωρίς κόκαλο και πέτσα
-2 αυγά
- 150γρ. αλεσμένα αμύγδαλα....

- 50γρ. ψιλοκομμένη τριμμένη παρμεζάνα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα:
φέτες λεμονιού
- μαγιονέζα ή τζατζίκι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C.
- Με ένα σφυρί για κρέατα, χτυπάμε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς 
ώστε να απλώσουν και να λεπτύνουν, έπειτα τα κόβουμε 
σε μακρόστενα κομμάτια.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι 
και τον μαϊντανό σε ένα ξεχωριστό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτάμε το κοτόπουλο πρώτα στο αυγό και κατόπιν στο μείγμα αμυγδάλου 
και βεβαιωνόμαστε ότι κάθε σημείο του είναι καλά καλυμμένο με το μείγμα. 
(ο σύνηθεις τρόπος είναι να βουτάμε το κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, 
γιατί αυτό κάνει το μείγμα μας να κολλήσει καλύτερα, 
αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε, αλλά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα 
να προσθέσει θερμίδες στο πιάτο).

- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί. 
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ψεκάσουμε/αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο 
ή βούτυρο το ταψί, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί 
για 15-25 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά 
και η επικάλυψη να γίνει τραγανή και χρυσή.
- Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν 
το σερβίρουμε με φρέσκο ​​λεμόνι και σάλτσα της επιλογής μας.
marymarycook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου