υλικά :
- 250 γρ. ψιλοκομμένο σύγλινο
- 7με 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες,
ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 - 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 9 βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 300 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Διαδικασία :
- Καθαρίζουμε τα βλήτα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε
3 με 4 λεπτά από την ώρα που πάρει βράση το νερό,
σουρώνουμε και κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο σύγλινο 2 με 3 λεπτά και στη συνέχεια
προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε 5 με 6 λεπτά ,
έπειτα προσθέτουμε τα βλήτα και αφήνουμε να δέσει με τη ντομάτα .
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά και περιμένουμε μεχρι να πιεί
το φαγητό μας όλα τα υγρά και με μείνει με το λαδακί του
- Τελειώνουμε με τη φέτα...
...και φυσικά μπόλικο φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμάκι...
κι ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου