• 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
• Λίγο ελαιόλαδο
• 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
• Χυμό από 1/2 λεμόνι
• 50γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο
• 4-8 φέτες καπνιστό σολομό, κομμένες σε μεγάλες λωρίδες
• 500γρ. φρέσκα ζυμαρικά, για παράδειγμα πέννες
• Αλάτι και πιπέρι
• 100-150γρ. τυρί Regato καπνιστό
Βήμα-βήμα:
• Βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας
τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και βάλτε τις στο λάδι σε χαμηλή φωτιά
για να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
• Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο, ανακατεύοντας πότε πότε.
• Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
• Αφήστε την κρέμα γάλακτος να πήξει κι άλλο σε χαμηλή φωτιά.
• Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, σουρώστε τα.
• Ανακατέψτε τα μακαρόνια με την κρέμα γάλακτος , το σολωμό και το σπανάκι
και προσθέστε όσο αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού θέλετε.
Τυρί: Regato καπνιστό
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Δυσκολία: Μέτρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου