Σελίδες

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ζυμαρικά καπνιστά πέρα ως πέρα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζυμαρικά καπνιστά
• 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
• Λίγο ελαιόλαδο
• 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

• Χυμό από 1/2 λεμόνι
• 50γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο
• 4-8 φέτες καπνιστό σολομό, κομμένες σε μεγάλες λωρίδες
• 500γρ. φρέσκα ζυμαρικά, για παράδειγμα πέννες
• Αλάτι και πιπέρι
• 100-150γρ. τυρί Regato καπνιστό

Βήμα-βήμα:

• Βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας 

τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και βάλτε τις στο λάδι σε χαμηλή φωτιά 

για να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
• Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά 

για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο, ανακατεύοντας πότε πότε.
• Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
• Αφήστε την κρέμα γάλακτος να πήξει κι άλλο σε χαμηλή φωτιά.
• Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, σουρώστε τα.
• Ανακατέψτε τα μακαρόνια με την κρέμα γάλακτος , το σολωμό και το σπανάκι 

και προσθέστε όσο αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού θέλετε.


Τυρί: Regato καπνιστό
Μερίδες: 4 
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος:  20΄
Δυσκολία: Μέτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου