Σελίδες

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

...η σχέση της μόδας με το περιβάλλον...


Αποτέλεσμα εικόνας για “Expedition: Fashion from the Extreme










Οι περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες όπως η Αρκτική, κέντριζαν το ενδιαφέρον των ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια. Όμως μόλις τη δεκαετία του 1960 η μόδα άρχισε να επηρεάζεται από αυτές.
Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία ειδικών ρούχων όπως τα après ski μπουφάν. Εκτός από τους σχεδιαστές και τα περιοδικά εμπνεύστηκαν από αυτά τα τοπία με τη Vogue και το Harper’s Bazaar να στέλνουν φωτογράφους και μοντέλα στην Αρκτική για τη δημιουργία των editorial τους.
Η έκθεση του μουσείου FIT (Fashion Institute of Technology) της Νέας Υόρκης με τίτλο “Expedition: Fashion from the Extreme” πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα μέσα από ρούχα γνωστών σχεδιαστών τα οποία έχουν δημιουργηθεί για κάποιο συγκεκριμένο περιβάλλον. Χαρακτηριστικά εκθέματα αποτελούν οι “Space Age” δημιουργίες των André Courrèges, Paco Rabanne και Pierre Cardin οι οποίες είναι επηρεασμένες από τα ταξίδια στο διάστημα και τα ρούχα των Alexander McQueen και Chanel εμπνέονται τα βάθη των ωκεανών. Η έκθεση ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου