Σελίδες

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

stir - fry με λαχανικά και ψάρι



Υλικά
- 600 γρ,φλετες ψαριού, κατεψυγμένου ή φρέσκου, 
ό,τι έχουμε, κομένο σε κύβους

- 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 - 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα 
κατά μήκοςτο λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα 
κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)

Διαδικασία

*Κόβουμε 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε) σε κύβους. *Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε 
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, 
και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες. 
*Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα 
για να μην κολλήσουν. 
*Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε 
το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.
*Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 6 - 7 μίνι καλαμπόκια 
(από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό 
πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας 
σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής). 
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά. 
*Πασπαλίζουμε με 
1 κουτ. σούπας σουσάμι και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου