Υλικά
- 600 γρ,φλετες ψαριού, κατεψυγμένου ή φρέσκου,
ό,τι έχουμε, κομένο σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 - 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα
κατά μήκοςτο λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα
κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)
Διαδικασία
*Κόβουμε 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε) σε κύβους. *Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή,
και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
*Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
για να μην κολλήσουν.
*Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή,
και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
*Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
για να μην κολλήσουν.
*Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.
*Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 6 - 7 μίνι καλαμπόκια
(από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό
πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας
σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής).
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά.
*Πασπαλίζουμε με
1 κουτ. σούπας σουσάμι και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε και σερβίρουμε.
(από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό
πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας
σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής).
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά.
*Πασπαλίζουμε με
1 κουτ. σούπας σουσάμι και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου