Υλικά για 4 άτομα
Πουρές
- 700 γραμμάρια μικρές βιολογικές πατάτες
- ζωμός βοδινού 1 λίτρο
- 10 κόκκοι πιπεριού μαύρου
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 20 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 10 γραμμάρια βιολογικό γάλα αγελάδας
- 5 γραμμάρια πάστα τρούφας
- λίγο αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- 50 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
- χυμό από 1 λεμόνι
Κότσι
- 700 γραμμάρια βιολογικό κότσι μοσχαρίσιο
- λίγο αλεύρι ολικής αλέσεως
- βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml κρασί Porto
- 100 ml κρασί μαυροδάφνη
- 1 λίτρο ζωμός βοδινού
- θυμάρι
- δεντρολίβανο
- αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό λίγο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 γραμμάρια Βούτυρο Κερκύρας
Εκτέλεση
* Βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με τον ζωμό βοδινού
να βράσουν και τους κόκκους πιπεριού.
* Μόλις βράσουν, αδειάζετε το ζωμό, ξεφλουδίζετε τις πατάτες,
τις περνάτε από σήτα, βάζετε τον πουρέ σε κατσαρόλα και
τον δουλεύετε να γίνει ομοιόμορφος.
* Στο τέλος ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, την πάστα τρούφας,
το βούτυρο, το τυρί και λίγο χυμό λεμόνι.
* Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε ελαφρώς.
* Το σοτάρετε στο τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις 2 μεριές.
* Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι,
το σκόρδο και τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
* Μόλις μαραθούν, προσθέτετε το κρέας και σβήνετε με τα 2 κρασιά.
* Προσθέτετε το ζωμό βοδινού, σκεπάζετε με καπάκι και το αφήνετε να ψηθεί
σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
* Μόλις ψηθεί βγάζετε τα υγρά και τα ψήνετε σε άλλο κατσαρολάκι μέχρι
να γίνουν σάλτσα. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και βούτυρο Κερκύρας.
* Στο πιάτο τοποθετείτε στη μέση τον πουρέ και από πάνω το κρέας και
περιχύνετε με σάλτσα.
- Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα σαλάτας
by Savvi Diet
http://www.emedi.gr/%C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου