Σελίδες

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τζατζίκι...by Dimitris Skarmoutsos


ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού

- 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τα αγγούρια.
- Τρίβουμε το αγγούρι, βάζουμε σε μία πετσέτα και στραγγίζουμε καλά 
  για να βγάλει τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να 
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.
- Σκεπάζουμε το τζατζίκι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, 
  ώστε τα υλικά να βγάλουν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους.
*Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1230/Tzatziki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου