Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

...τα καλύτερα Red Velvet cupcakes!




Υλικά
- 3⅓ κούπες αλεύρι για κέικ (να μη φουσκώνει μόνο του)
- ¾ κούπα αλατισμένο βούτυρο
- 2¼ κούπες ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 29ml
κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων
- 44ml σκόνη κακάο
- 1½ κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1½ κουτ. αλάτι
- 1½ κούπα βουτυρόγαλα
- 1½ κουτ. ξίδι
- 1½ κουτ. μαγειρική σόδα


Για την κρέμα:- 1 κούπα βούτυρο αλατισμένο
- 226γρ κρεμώδες τυρί
- ¼ κουτ. αλάτι
- 2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4½ κούπες ζάχαρη άχνη
- 14ml γάλα
Εκτέλεση
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
*Ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι στις θήκες για muffin και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για 

περίπου 5 λεπτά.
*Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
*Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα, τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα 

βανίλιας και τα ανακατεύουμε.
*Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
*Ανακατεύουμε το αλάτι με το βουτυρόγαλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας 

σε τρία κομμάτια εναλλάξ με το αλεύρι.
*Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα και μετά τα 

ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
*Γεμίζουμε το 2/3 απ’την κάθε θήκη muffin με το μείγμα και ψήνουμε για 18 

περίπου λεπτά. 
*Δεν τα ψήνουμε υπερβολικά. 
*Αφήνουμε να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε την κρέμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το κρεμώδες τυρί, 

το αλάτι και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, μια κούπα τη φορά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν η κρέμα είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου