- 1 φιλέτο σολομού
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Φέτες λεμόνι, για γαρνίρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού,
το μέλι, το βούτυρο, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
* Χτυπάμε για να ανακατευτούν καλά.
Ξεπλένουμε τον σολομό με κρύο νερό και τον στεγνώνουμε
με χαρτοπετσέτες.
Μεταφέρουμε τον σολομό σε αλουμινόχαρτο σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε
το μείγμα με το βούτυρο από πάνω.
Από πάνω απ’ τον σολομό ρίχνουμε μαϊντανό και τον τυλίγουμε καλά
με το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρούμε απ’ τον φούρνο και ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο.
*Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
https://rasamalaysia.com/soy-honey-butter-salmon/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου