Σελίδες

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Κρητικό τσίζκεϊκ


Γιατί κρητικό; 
Επειδή, αντί για μπισκότα στη βάση, αλέθουμε κρίθινα παξιμάδια, 
ενώ στη γέμιση βάζουμε τη βουτυράτη κρητική μυζήθρα κουρούπας,
η οποία είναι νοστιμότατη. 
Το τσίζκεϊκ αυτό ψήνεται όπως το τσίζκεϊκ της Νέας Υόρκης, 
γι’ αυτό και η γέμισή του περιέχει αυγά, που βοηθούν την κρέμα να δέσει.
Υλικά
Για τη βάση

- 300 γρ. ντάκος κρητικός (ή κρίθινα παξιμάδια), 

τριμμένος στο μπλέντερ
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 1 αυγό
Για την κρέμα
- 1 κιλό σουρωτή μυζήθρα κουρούπας 

(τη βρίσκουμε συσκευασμένη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή ανθότυρο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
Για το σερβίρισμα
αρκετό μέλι και κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία
Βάση: 

*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170° C.
*Ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το λιωμένο βούτυρο, 

τη ζάχαρη και το αυγό. 
*Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο 
έχουμε προηγουμένως ακουμπήσει σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, διαφορετικά χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 
24-25 εκ. 
*Πιέζουμε το μείγμα πολύ καλά προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη 
και συμπαγής βάση.
Κρέμα: 

*Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη σουρωτή μυζήθρα (ή το ανθότυρο) 
με την άχνη πολύ καλά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. 
*Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε πάνω από τη βάση. 
*Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.
Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και το σερβίρουμε 

με άφθονο μέλι και κανέλα.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CE%B3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου