Τι θα χρειαστείς για τον πουρέ:
- 1 κιλό πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- ¼ φλιτζάνι γάλα φλιτζάνι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
- 12 φέτες μπέικον, κομμένες
- ¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Συνταγή:
*Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε αλάτι.
Αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα και αποστραγγίζουμε καλά.
Στη συνέχεια τις "λιώνουμε".
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου μέσα στην πιατέλα με τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά.
*Ανακατεύουμε την παρμεζάνα, 1 φλιτζάνι cheddar και το μισό μπέικον.
*Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε στον φούρνο
για 25 λεπτά.
*Αφαιρούμε απ’ το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη cheddar
και το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά
*Αφαιρούμε απ’ τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμύδια.
Photo: chef-in-training.com
https://ipop.gr/sintages/gemistos-poures-ston-fourno/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου