Νόστιμο,ελαφρύ ορεκτικό, για μπουφέ ή να συνοδεύσει
τα μπιφτέκια μας ή τις μπριζόλες μας ...τρώγεται άνετα και ως κυρίως!
Συστατικά
- 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 250 γραμ. τυρί Φιλαδέλφεια
- πολύχρωμες πιπεριές {πράσινη,κόκκινη,πορτοκαλί}
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ,το πράσινο μέρος
- λάδι για τα μανιτάρια
- αλατοπίπερο.
Οδηγίες
*Στο ρηχό ταψί της κουζίνας μας στρώνουμε λαδόκολλα.
*Με ένα βρεγμένο πανί σκουπίζουμε τα μανιτάρια μας ,
τους αφαιρούμε με μαχαιράκι την εξωτερική φλούδα τους.
*Τα αλείφουμε με λάδι, τα αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 20' περίπου.
*Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και το κρεμμυδάκι σε μικρά τετραγωνάκια,
ψιλοκόβουμε τον άνηθο .
*Σε μπολ ενώνουμε το Φιλαδέλφεια με τις πιπεριές ,κρεμμυδάκι και τον άνηθο,
ανακατεύουμε πολύ καλά.
*Γεμίζουμε τα ψημένα μανιτάρια μας με το μείγμα τυριού .
*Πασπαλίζουμε με έξτρα άνηθο και απολαμβάνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε μια γέμιση από διάφορα τυριά όπως :
παρμεζάνα τριμμένη, κασέρι τριμμένο ,μοτσαρέλα τριμμένη και τυρί κρέμα,
λίγο σκορδάκι και μαϊντανό.
Για πικάντικη εκδοχή προσθέτουμε μπέικον,ζαμπόν ή λουκανικάκια ψιλοκομμένα.
https://mageirikesdiadromes.gr/recipes/manitaria-gemista.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου