Σελίδες

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Grilled Cheese "Ravioli"//Ραβιόλι με ψητό τυρί

Ραβιόλι με ψητό τυρί
Υλικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 φέτες τυρί cheddar
- 2 φέτες τυρί ελβετικό

- 4 φέτες ζαμπόν
- 1 κρόκος αυγού
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Συνταγή
*Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε την κρούστα από το ψωμί. Πιέζουμε το ψωμί με τα χέρια.
*Παίρνουμε μια φέτα τυρί τσένταρ και την κόβουμε σε 4 ίσα τετράγωνα.
*Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το ελβετικό τυρί.
*Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
*Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψωμί σε μια επιφάνεια και βάζουμε πάνω δύο κομματάκια τσένταρ, ένα κομματάκι ζαμπόν και δύο κομματάκια ελβετικό τυρί.
*Χτυπάμε μόνο τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό ή γάλα και με αυτό το μείγμα βουρτσίζουμε τις άκρες του ψωμιού.
*Παίρνουμε το άλλο κομμάτι ψωμιού και το τοποθετούμε από πάνω. 
*Πιέζουμε τις άκρες ώστε να “κλείσουν”. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι “τυρπάμε” τις άκρες ώστε να σφραγιστούν καλά.
*Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τοποθετούμε τα “ραβιόλια” στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να είναι τραγανή. Αφαιρούμε απ’ το τηγάνι.
-- Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου