Σελίδες

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τηνιακή φρουταλιά (ή αλλιώς φουρταλιά) με αγκινάρες και λουκάνικο!

Τηνιακή φρουταλιά με άγκιρες
Τη φρουταλιά τη συναντάμε και στην Άνδρο αλλά... 
μέχρι να την επισκεφτείς θα τη φτιάξεις μόνη/ος σου!
Τι θα χρειαστούμε 
- 8 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες

- 15 τεμ. κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
- 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα φτιάξουμε την Τηνιακή φρουταλιά με αγκινάρες;
Συνταγή
*Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας 
να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
*Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε 
και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
*Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και 
τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
*Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα 
αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
*Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά 
από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
*Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην 
λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί 
και από την άλλη πλευρά.
*Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και 
σερβίρουμε αμέσως.
*Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.
**Κι αν δεν βρούμε τα παραδοσιακά υλικά τα αντικαθιστούμε, με φρέσκο 
λουκάνικο και παραδοσιακή μυζήθρα.
https://ipop.gr/sintages/ftiachnoume-tiniaki-froutalia-me-agkinares-ke-loukaniko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου