Τη φρουταλιά τη συναντάμε και στην Άνδρο αλλά...
μέχρι να την επισκεφτείς θα τη φτιάξεις μόνη/ος σου!
Τι θα χρειαστούμε
- 8 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
- 15 τεμ. κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
- 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα φτιάξουμε την Τηνιακή φρουταλιά με αγκινάρες;
Συνταγή
*Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
*Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε
και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
*Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και
τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
*Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα
αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
*Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά
από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
*Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην
λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί
και από την άλλη πλευρά.
*Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και
σερβίρουμε αμέσως.
*Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.
**Κι αν δεν βρούμε τα παραδοσιακά υλικά τα αντικαθιστούμε, με φρέσκο
λουκάνικο και παραδοσιακή μυζήθρα.
https://ipop.gr/sintages/ftiachnoume-tiniaki-froutalia-me-agkinares-ke-loukaniko/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου