...θα χρειαστούμε συνολικό χρόνο 50 λεπτά,
ενώ από τη συνταγή προκύπτουν τουλάχιστον 24 donuts.
ενώ από τη συνταγή προκύπτουν τουλάχιστον 24 donuts.
Τι θα χρειαστούμε για τα vegan donuts;
- 50 γραμμάρια dairy-free μαργαρίνη
- 120 ml βιολογικό γάλα σόγιας
- 1,5 λίτρα ηλιέλαιο
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 200 γραμμάρια ώριμα raspberries
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- ½ πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια dairy-free μαργαρίνη
- 120 ml βιολογικό γάλα σόγιας
- 1,5 λίτρα ηλιέλαιο
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 200 γραμμάρια ώριμα raspberries
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- ½ πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- 1 βανίλια
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Πώς θα φτιάξουμε τα mini vegan donuts;
Συνταγή:
*Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το γάλα σόγιας και τις 2 κουταλιές της σούπας
του ηλιελαίου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
*Στη συνέχεια τοποθετούμε το αλεύρι, τo baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη
σε ένα μεγάλο μπολ.
*Κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το λιωμένο μείγμα από μαργαρίνη.
*Σταδιακά με ένα πιρούνι αρχίζουμε να σχηματίζουμε τη ζύμη και στη συνέχεια
τη διαιρούμε και σε 24 mini donuts.
*Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα
σε υψηλή θερμοκρασία.
Για να βεβαιωθείς ότι το ηλιέλαιο είναι στη σωστή θερμοκρασία,
ρίξε ένα donuts κι αν επιπλέει στην επιφάνεια, είναι σωστή.
*Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και, στη συνέχεια, τοποθετούμε προσεκτικά έξι donuts
στο καυτό λάδι.
*Μαγειρεύουμε για 3 έως 5 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Τα ανακατεύουμε περιστασιακά.
*Για την επικάλυψη,
ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ τη ζάχαρη και λίγη φυσική βανίλια.
*Τοποθετούμε τα donuts σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το λάδι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα τοποθετούμε στο μείγμα ζάχαρης
και βανίλιας.
*Για να συνοδεύσεις αυτά τα mini donuts, μπορείς να φτιάξεις μια σάλτσα από
rasberries και χυμό πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από μισό πορτοκάλι
σε ένα μπολ, στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
- 1 βανίλια
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Πώς θα φτιάξουμε τα mini vegan donuts;
Συνταγή:
*Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το γάλα σόγιας και τις 2 κουταλιές της σούπας
του ηλιελαίου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
*Στη συνέχεια τοποθετούμε το αλεύρι, τo baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη
σε ένα μεγάλο μπολ.
*Κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το λιωμένο μείγμα από μαργαρίνη.
*Σταδιακά με ένα πιρούνι αρχίζουμε να σχηματίζουμε τη ζύμη και στη συνέχεια
τη διαιρούμε και σε 24 mini donuts.
*Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα
σε υψηλή θερμοκρασία.
Για να βεβαιωθείς ότι το ηλιέλαιο είναι στη σωστή θερμοκρασία,
ρίξε ένα donuts κι αν επιπλέει στην επιφάνεια, είναι σωστή.
*Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και, στη συνέχεια, τοποθετούμε προσεκτικά έξι donuts
στο καυτό λάδι.
*Μαγειρεύουμε για 3 έως 5 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Τα ανακατεύουμε περιστασιακά.
*Για την επικάλυψη,
ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ τη ζάχαρη και λίγη φυσική βανίλια.
*Τοποθετούμε τα donuts σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το λάδι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα τοποθετούμε στο μείγμα ζάχαρης
και βανίλιας.
*Για να συνοδεύσεις αυτά τα mini donuts, μπορείς να φτιάξεις μια σάλτσα από
rasberries και χυμό πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε τα σμέουρα, τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από μισό πορτοκάλι
σε ένα μπολ, στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου