Σελίδες

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Κουρκουμπίνες σουφλέ


Υλικά
- 1/2 κ. *κουρκουμπίνες αποξηραμένες
- 1/2 κ. μανιτάρια μέτρια agaricus

- 2 πράσα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 γ. ανθότυρο
- 300 γ. τυρί τριμμένο πεκορίνο
- 1 κουτί ντομάτα
- 330 ml κρέμα γάλακτος πλήρων λιπαρών
- 1 πρέζα βασιλικό ξηρός
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Υλικά : ένα ταψί πυρέξ

Εκτέλεση
*Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
*Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει...
*Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σοτάρουμε.
*Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε 
μέχρι να πιουν τα νερά τους...
*Προσθέτουμε τη ντομάτα, βασιλικό και πιπέρι.
*Βράζουμε μέχρι να δέσει... η σάλτσα μας.
*Εν τω μεταξύ μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, βράζουμε και τις κουρκουμπίνες 
για 15-20 λεπτά.

*Μόλις βράσουν, με μία τρυπητή κουτάλα τις προσθέτουμε στη σάλτσα μας 
που έχει δέσει και ανακατεύουμε...
*Στη συνέχεια, παίρνουμε το πυρέξ.
*Απλώνουμε τις μισές κουρκουμπίνες στο ταψί.
*Πασπαλίζουμε με τα τυριά (μισή ποσότητα), το ανθότυρο το έχουμε θρυμματίσει.
*Απλώνουμε τις υπόλοιπες κουρκουμπίνες.
*Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
*Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τρυπάμε για να πάει μέχρι 
τον πυθμένα του πυρέξ.
*Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κανά μισάωρο περίπου...

*Καρυστινά ζυμαρικά*

Καλή επιτυχία!
http://www.gandmclub.com/2018/02/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου