Σελίδες

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΜΑΝΗ...Ανάργυρος Μαριόλης- Κ.Υ.Αρεόπολης.Το κινητό Πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Χαμόγελου του Παιδιού επισκέφθηκε χωριά της μανιάτικης γης....


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μας μάθατε να σκεφτόμαστε για την Ιατρική στη Μάνη όχι μόνο μέχρι εκεί 
που είναι απαραίτητο.
Χωριό χωριό, το παιδί, η μάνα, ο παππούς, η γιαγιά κοντοστέκονται και στοχάζονται. Η επίσκεψη μας τους παρέχει τη στοργή και τη φροντίδα που 
κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει ανάγκη.
Την αγάπη και την προσφορά που χρόνια τώρα αποτελούν το θεμέλιο λίθο 
της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Στο απομακρυσμένο χωριό, στην πόρτα του φτωχικού της, με τα μικρά και μεγάλα αστέρια πάνω από το κεφάλι της, η γιαγιά μας περιμένει. 
Αυτός ήταν και ο λόγος που παρά τις διάφορες προληπτικές δράσεις που κατά καιρούς οργανώσαμε, αποφασίσαμε αυτή τη φορά να επισκεφθούμε τα ίδια τα χωριά του πληθυσμού ευθύνης μας και όχι μόνο, ενώνοντας τις δυνάμεις μας 
με το Χαμόγελο του Παιδιού, γνωστό για το έργο του και την προσφορά του στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής απέφερε καρπούς, στο πρόσφορο έδαφος της αγάπης και της αλληλεγγύης, που καιρό τώρα καλλιεργείται στη Μάνη.

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
*Γερολιμένας


Το κινητό Πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Χαμόγελου του Παιδιού επισκέφθηκε και στάθμευσε διαδοχικά στα χωριά της μανιάτικης γης, με πλήθος εθελοντών, ιατρών και μη, που ήρθαν με σκοπό να παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες, στις ειδικότητες της Παιδιατρικής, Οφθαλμολογίας, Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας και Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.
Οι 463 συνολικά κάτοικοι του Φλομοχωρίου, του Πύργου Διρού, του Γερολιμένα, της Πετρίνας, των Αιγιών αλλά και όλων των γύρω περιοχών που εξετάστηκαν, αγκάλιασαν την εξόρμηση μας με θέρμη και υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τους ιατρούς που ήρθαν στον απομακρυσμένο και δύσβατο τόπο τους ή για αρκετούς, που η πρόσβαση στο κινητό πολυιατρείο δεν ήταν εφικτή, στα σπίτια τους.
Όλο αυτό το τριήμερο, 13-14-15 Ιουλίου, είναι πασίδηλο πως αυτή η δουλειά μας αλλά και αυτή που έχουμε μπροστά μας υπάκουσε σε ένα σκοπό και σε μια αρχή.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές ιατρούς και το λοιπό προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού, στους εθελοντές ιατρούς που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης καθώς και στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης για την ενεργό συμμετοχή τους στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και κυρίως στο Δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Κότρωνα, Πύργου Διρού, Γερολιμένα, Κούνου, Κοίτας, Αλίκων, Τσικαλιών, Πετρίνας, Αιγιών, Νυφίου και Κοκκάλας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Μανιάτισσες και τους Μανιάτες που έδειξαν για μια ακόμα φορά όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε όλους τους συναδέλφους υποχρεωμένοι να ενοικιάσουν τη δύναμη της ψυχής τους.
Η επόμενη στάση μας δεν θα είναι η τελευταία, γιατί θα είναι κι αυτή γεμάτη ζεστασιά…
Ανάργυρος Μαριόλης
Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολη
ς
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. 

...περισσότερες φωτό ΕΔΩ : Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1988938771436725&set=pcb.1988947054769230&type=3&theater

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου