Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
*Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά.
*Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό.
*Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
*Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3
του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
*Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου
2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
*Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε
σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF82
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου