Σελίδες

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

...σπιτικά croutons


Τι θα χρειαστούμε
- 1 ψωμί κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Πώς θα τα φτιάξουμε
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ° C. 

*Τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
*Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τους κύβους ψωμιού. *Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. *Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
*Τοποθετούμε τα croutons πάνω στο ταψί σε μονή στρώση.
*Ψήνουμε τα croutons μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, αλλά με προσοχή δεν πρέπει να τα αφήσουμε παραπάνω γιατί μπορούν να καούν αρκετά γρήγορα. **Συνολικά ο χρόνος ψησίματος που θα χρειαστείς είναι 15 με 20 λεπτά.
*Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε αμέσως ή να τα αποθηκεύσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου