...για να συνοδεύσουμε τα κρύα βράδια με μία ζεστή σούπα,εύκολη και
γρήγορη συνταγή για την πιο νόστιμη και βελούδινη σούπα
με πατάτες και κρεμμύδια.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 500 γραμμάρια κρεμμύδι
- Μισή κούπα ξινή κρέμα (sour cream)
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κοτσάνια σέλινο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- Ψωμί
- Ρίγανη
γρήγορη συνταγή για την πιο νόστιμη και βελούδινη σούπα
με πατάτες και κρεμμύδια.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 500 γραμμάρια κρεμμύδι
- Μισή κούπα ξινή κρέμα (sour cream)
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κοτσάνια σέλινο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- Ψωμί
- Ρίγανη
Πως θα τη φτιάξετε
*Καθαρίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Σκεπάστε τις με κρύο νερό και αφήστε τις να πάρουν μία βράση.
Σκεπάστε τις με κρύο νερό και αφήστε τις να πάρουν μία βράση.
*Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και χαμηλώστε τη φωτιά.
Σιγοβράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν για 15-18 λεπτά.
Σιγοβράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν για 15-18 λεπτά.
*Φυλάξτε μισή κούπα από το νερό που έχει βράσει.
*Στραγγίξτε τις πατάτες και βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα.
*Προσθέστε στην κατσαρόλα την sour cream, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
και πατήστε τις πατάτες για να γίνουν πουρές.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και προσθέστε λίγο από το νερό που φυλάξατε
αν θεωρείτε ότι οι πατάτες είναι πολύ στεγνές.
*Προσθέστε στην κατσαρόλα την sour cream, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
και πατήστε τις πατάτες για να γίνουν πουρές.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και προσθέστε λίγο από το νερό που φυλάξατε
αν θεωρείτε ότι οι πατάτες είναι πολύ στεγνές.
*Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο και ρίξτε από πάνω μισό κουταλάκι
του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Μαγειρέψτε τα για περίπου 10-12 λεπτά με κλειστό το καπάκι μέχρι να
μαλακώσουν φροντίζοντας να ανακατεύετε συχνά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο και ρίξτε από πάνω μισό κουταλάκι
του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Μαγειρέψτε τα για περίπου 10-12 λεπτά με κλειστό το καπάκι μέχρι να
μαλακώσουν φροντίζοντας να ανακατεύετε συχνά.
*Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου δύο λεπτά.
Προσθέστε το θυμάρι μαζί με 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει μία βράση.
Προσθέστε το θυμάρι μαζί με 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει μία βράση.
*Ρίξτε το μείγμα μέσα στον πουρέ, ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσουν
για 2 λεπτά.
για 2 λεπτά.
*Αφαιρέστε το θυμάρι.
*Προσθέστε όλο το μείγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε την σούπα.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω στη σούπα και προαιρετικά λίγο θυμάρι.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω στη σούπα και προαιρετικά λίγο θυμάρι.
...κι άν θέλετε σερβίρετε τη σούπα με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.
*Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
*Κόψτε ένα καρβέλι ψωμί σε φέτες και βάλτε τις σε ένα ταψί.
*Περιχύστε κάθε φέτα με λίγο λάδι, ρίγανη και αλάτι και από τις δύο μεριές.
*Περιχύστε κάθε φέτα με λίγο λάδι, ρίγανη και αλάτι και από τις δύο μεριές.
*Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανά τα ψωμάκια (περίπου 10 λεπτά).
Φροντίστε να γυρίσετε τα ψωμάκια προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο μεριές.
http://www.luciasfarm.gr/soupa-me-patata-kai-kremmydi/?fbclid=IwAR3CIjIVfWJ181qvOhAWxpTfWr5p_sQaHXDRNWRSOiVqboKawUCL3KbD3qkΦροντίστε να γυρίσετε τα ψωμάκια προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο μεριές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου