Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Πατάτες ψητές στον φούρνο...αλλά μέ ιδιαίτερα συστατικά...

Πατάτες γιορτινές ψητές στον φούρνο

Υλικά-20 πατάτες στο μέγεθος αβγού
-3 δαφνόφυλλα σπασμένα με το χέρι
-2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό τριμμένο
-2 κουτ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
-3 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες γιατί θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα. Βάζουμε αρκετό κρύο νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Τις σουρώνουμε αμέσως και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κάνουμε αρκετές σχισμές πάνω σε κάθε πατάτα με μαχαίρι με λεπτή λεπίδα, φροντίζοντας να φτάνουν μέχρι τη μέση της –σαν να έχει κοπεί από τον αβγοκόφτη μέχρι τη μέση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ. Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί και τις περιχύνουμε με το περιεχόμενο του μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε. Τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. - thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου