Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μία πατατόσουπα γευστική & ενδιαφέρουσα,με ωραία υλικά!

recipe image

υλικά:
650 γραμμάρια πατάτες.
- 1 μικρό κρεμμύδι.
- 1 μικρό καρότο.
- 1 κλαδάκι σέλινο.
- 1 κουταλιά φυτίνη.
- 3 κουταλιές λάδι
- 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα.
- 250 γραμ.γάλα.
- 1 κύβο βοδινού.
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αλάτι και πιπέρι.

οδηγίες :

1 - Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμάτια μικρά, και τα βάζουμε 
σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. 
Κατόπιν τις περνάμε μαζί με το νερό από τον μύλο των λαχανικών η τις λιώνουμε 
με το ραβδομπλέντερ.
2 - Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και τα κόβουμε κομματάκια. 
Ζεσταίνουμε την φυτίνη και το λάδι μαζί σε τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι σε 
μέτρια φωτιά και το σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει, συνεχίζουμε και προσθέτουμε 
τα καρότα και το σέλινο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
3 - Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τον πουρέ πατάτας. 
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και 
τον κύβο διαλυμένο σε 400 γραμμάρια νερό
4 - Άλατοπιπερώνουμε και βράζουμε την σούπα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σαν αραιή κρέμα.
5 - Δεν πρέπει να την αφήσουμε να πήξει πολύ γιατί στο πιάτο θα πήξει και άλλο. 
Αποσύρουμε την σούπα από την φωτιά και την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου