Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κουλουράκια αμυγδάλου




ΥΛΙΚΑ :
4 - 5 κούπες (1 κούπα = 225 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
1 χούφτα αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη & αλεσμένη
1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
½ λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 βανίλια (κάψουλα) 
2 κτΣ κονιάκ
2 κτΣ ζάχαρη καστανή


                            

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ :
- Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αλέθουμε στο multi. 

- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το χυμό από το πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αμύγδαλο και σταδιακά όλο το μείγμα από το   αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα για λίγο ακόμα, έτσι ώστε να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.

- Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 - 180οC.
- Σε ένα ρηχό σκεύος σκορπίζουμε την καστανή ζάχαρη. 
- Κλείνουμε στην παλάμη μας μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε επιθυμητό σχήμα.
- Τα βουτάμε στην καστανή ζάχαρη και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.

- Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο τον αέρα τους και δοκιμάζουμε.

oinomagirion.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου