Υλικά-400 γρ. καρότα τριμμένα
-50 γρ. κουκουνάρι -1 μαρούλι κομμένο μέτρια -4 κουτ. σούπας καρύδα τριμμένη -1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού -1 κουτ. σούπας σιναπόσπορο -1 κουτ. γλυκού μπούκοβο -½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο Για τη Sauceauce -1 λεμόνι μεγάλο (τον χυμό του) -½ φλιτζανιού ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι |
Σοτάρουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Mεταφέρουμε σε μικρό μπολ.
Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τον σιναπόσπορο με το ελαιόλαδο σκεπάζοντας το τηγάνι.
Mόλις οι σπόροι αρχίζουν να σκάνε, προσθέτουμε το μπούκοβο και τα μεταφέρουμε σε μπολάκι. Aνακατεύουμε σε άλλο, μεγάλο μπολ το μαρούλι, τα καρότα και τον μαϊντανό,
προσθέτουμε το κουκουνάρι, την καρύδα και το μείγμα σιναπόσπορου και μπούκοβου,
και ανακατεύουμε καλά.
Αναμειγνύουμε τα υλικά της sauce χτυπώντας τα σε βαζάκι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου