Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φριτάτα από την Τοσκάνη

Φριτάτα από την Τοσκάνη

Υλικά-10 αβγά
-3/4 φλιτζανιού γάλα
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
-100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
-1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας σταφίδες
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
-50 γρ. τυρί κατσικίσιο
-2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, 
συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. 
Προσθέτουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες 
και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. 
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. 
Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. 
Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου