Υλικά γιά 1 μπόλ-1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 αβγό -2 φιλετάκια αντζούγιας -1 κουτ. γλυκού κάππαρη -2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι -½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη -1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί -5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -πιπέρι φρεσκοτριμμένο |
Βάζουμε το αβγό σε λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στο νερό για 4-5 λεπτά. Το καθαρίζουμε και το βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής στην κουζίνα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ξίδι και το πιπέρι. Κόβουμε όλα τα υλικά μαζί με κοφτερό μαχαίρι μέχρι να αποκτήσουν την υφή ενός χοντροκομμένου πολτού. Μαζεύουμε το μείγμα από το ξύλο κοπής με την πλάτη του μαχαιριού και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και αρκετό φρέσκο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και η «σάλτσα» είναι έτοιμη. www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου