Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ

Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ

....ένα υπέροχο σνακ εύγευστο με λίγες θερμίδες και 
χωρίς χοληστερόλη αφού δεν έχει *βούτυρο
                                  


Σε μια κατσαρόλα ή φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο, 
ρίχνουμε 3 σπόρους καλαμποκιού και μόλις αρχίσουν να σκάνε,
προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού σπόρους καλαμποκιού. 
Κλείνουμε το καπάκι και σε 5-7 λεπτά το ποπκόρν θα είναι έτοιμο. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 λεπτό 
με το σκεύος μας σκεπασμένο.

Ανακατεύουμε :
1 καί1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1καί1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ.αλάτι χοντρό και 
1 κ.σ. ξύσμα από λάιμ. 

*Περιχύνουμε το ζεστό ακόμη ποπ κορν με :
2 κ.σ. ηλιέλαιο 
*πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά 
*στύβουμε επίσης χυμό από μισό λάιμ.

              
-------------------------

*Ποπ Κορν ή Παπαρδέλα ή Πατλάκα ή Πασπάτα είναι καλαμπόκι 
το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου