....ένα υπέροχο σνακ εύγευστο με λίγες θερμίδες και
χωρίς χοληστερόλη αφού δεν έχει *βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα ή φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο,
ρίχνουμε 3 σπόρους καλαμποκιού και μόλις αρχίσουν να σκάνε,
προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού σπόρους καλαμποκιού.
Κλείνουμε το καπάκι και σε 5-7 λεπτά το ποπκόρν θα είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 λεπτό
με το σκεύος μας σκεπασμένο.
Ανακατεύουμε :
1 καί1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1καί1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ.αλάτι χοντρό και
1 κ.σ. ξύσμα από λάιμ.
*Περιχύνουμε το ζεστό ακόμη ποπ κορν με :
2 κ.σ. ηλιέλαιο
*πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
*στύβουμε επίσης χυμό από μισό λάιμ.
-------------------------
*Ποπ Κορν ή Παπαρδέλα ή Πατλάκα ή Πασπάτα είναι καλαμπόκι
το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Βικιπαίδεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου