Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σπαγκέτι µε λεµόνι και ελαιόλαδο // Το πεκορίνο Αµφιλοχίας έχει πικάντικη, αλµυρή γεύση και δίνει χαρακτήρα σε µια απλή µακαρονάδα



Σπαγκέτι µε λεµόνι και ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) - Ετοιμο σε 20 λεπτά

500 γρ. σπαγκέτι
αλάτι
80 ml χυµός λεµονιού
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
100 γρ. πεκορίνο Αµφιλοχίας, τριµµένο
1 κ.σ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα, κοµµένα σε µικρές λωρίδες
2 κ.σ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουµε τα σπαγκέτι σε καλά αλατισµένο νερό, 
σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου. 
Σουρώνουµε και κρατάµε 1 φλ. από το καυτό νερό.
Σε µεγάλη µπασίνα ρίχνουµε 80 ml από το νερό που 
έχουµε κρατήσει και αναµειγνύουµε µε τον χυµό του λεµονιού, 
το ελαιόλαδο και το τριµµένο τυρί. 
Ανακατεύουµε, ώστε να σχηµατιστεί µια κρέµα.
Ρίχνουµε τα ζυµαρικά στην κρέµα και ανακατεύουµε καλά. 
Πασπαλίζουµε µε το πιπέρι, τον βασιλικό και το ξύσµα λεµονιού 
και ανακατεύουµε απαλά. Σερβίρουµε αµέσως.
ΤIP 
Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη 
από το νερό που έχουμε κρατήσει.
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου