Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σαλάτα με αγκιναράκια, φινόκιο και γραβιέρα


Σαλάτα με αγκιναράκια, φινόκιο και γραβιέρα

Υλικά-250 γρ. αγκιναράκια (Tήνου)στο λάδι
-2 ρίζες φινόκιο
-120 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε φλούδες
-2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
-1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο


Για τη sauce
-3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Σοτάρουμε το κουκουνάρι στο ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο 
με απορροφητικό χαρτί. 
Στραγγίζουμε τα αγκιναράκια και τα κόβουμε στη μέση. 
Kόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το ανακατεύουμε μέσα σε μπολ μαζί 
με το κουκουνάρι και τις φλούδες γραβιέρας. 
Ετοιμάζουμε τη sauce ανακατεύοντας τον χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο, 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Περιχύνουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip: 
Αν μας αρέσει η γεύση του σκόρδου, 
μπορούμε να τρίψουμε το εσωτερικό 
της σαλατιέρας με μια κομμένη σκελίδα σκόρδου 
πριν τοποθετήσουμε μέσα τη σαλάτα.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου