Συστατικά :
- 1 πακέτο λαζάνια.
*Για τον κιμά:
- 700γρ. κιμάς κοτόπουλου,
- 2 κ.σ. λάδι,
- 2 καρότα χοντροτριμμένα,
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο,
- 1-2 κρεμμύδια τριμμένα,
- 3 σκ. σκόρδο τριμμένες,
- 1 κ.γλ. δενδρολίβανο,
- αλατοπίπερο,
- 400 γρ. ντοματάκια,
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη,
- 150 ml.κρασί κόκκινο.
*Για την κρέμα τυριού:
- 600 ml.γάλα φρέσκο,
- 1 1/2 κ.σ. κόρν φλάουρ,
- 200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο,
- αλατοπίπερο,ρίγανη.
Οδηγίες :
- Σοτάρουμε στο λάδι το(α) κρεμμύδι(α),σκόρδο,καρότα να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε ρίχνουμε και το σέλινο με την πιπεριά,αφήνουμε 3'
και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί , προσθέτομε το δενδρολίβανο,τα ντοματάκια,αλατοπιπερώνουμε
και σιγοβράζουμε 15' περίπου.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200β.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα βάζοντας το γάλα με το κόρν φλάουρ σε κατσαρόλα ,
σε μέτρια φωτιά,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα
αφήνουμε να βράσει και να δέσει!!!
- Αποσύρομε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί,ανακατεύοντας καλά!
- Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε μια σειρά λαζάνια απάνω ρίχνουμε τον μισό κιμά,
βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε με λαζάνια!!
- Απλώνουμε την κρέμα τυριού,πασπαλίζουμε με ρεγκάτο την επιφάνεια και ψήνουμε
μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου