ΥΛΙΚΑ (για 12 άτοµα)
950 γρ. έτοιµο φύλλο κρούστας
500 γρ. ταχίνι
500 γρ. καρύδια, κοπανισµένα
250 ml καλαµποκέλαιο
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 µατσάκι αρµπαρόριζα
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 µατσάκι αρµπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουµε το ταχίνι µε 150 ml καλαµποκέλαιο.
Αναµειγνύουµε τα καρύδια µε την κανέλα.
Αλείφουµε µε ελαιόλαδο ένα ταψί.
Ανακατεύουµε το ταχίνι µε 150 ml καλαµποκέλαιο.
Αναµειγνύουµε τα καρύδια µε την κανέλα.
Αλείφουµε µε ελαιόλαδο ένα ταψί.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουµε το 1 φύλλο κρούστας
µε το µείγµα του καλαµποκέλαιου µε το ταχίνι.
Το πασπαλίζουµε µε τα καρύδια και διπλώνουµε τις άκρες και
από τις τέσσερις πλευρές κατά 4 εκ.
Τα τυλίγουµε σε ρολά, τα πιέζουµε από τις άκρες στο κέντρο
να «σουρώσουν» και τα τοποθετούµε κυκλικά στο ταψί.
Τα τρυπάµε µε ένα πιρούνι.
Βάζουµε το υπόλοιπο καλαµποκέλαιο να κάψει και τα ζεµατίζουµε.
Τα ψήνουµε στον φούρνο σε χαµηλή θερµοκρασία και
τα αφήνουµε να κρυώσουν.
µε το µείγµα του καλαµποκέλαιου µε το ταχίνι.
Το πασπαλίζουµε µε τα καρύδια και διπλώνουµε τις άκρες και
από τις τέσσερις πλευρές κατά 4 εκ.
Τα τυλίγουµε σε ρολά, τα πιέζουµε από τις άκρες στο κέντρο
να «σουρώσουν» και τα τοποθετούµε κυκλικά στο ταψί.
Τα τρυπάµε µε ένα πιρούνι.
Βάζουµε το υπόλοιπο καλαµποκέλαιο να κάψει και τα ζεµατίζουµε.
Τα ψήνουµε στον φούρνο σε χαµηλή θερµοκρασία και
τα αφήνουµε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου