συστατικά:
- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 10 αβγά
χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
και χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
- Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
*στο χοντρό του τρίφτη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 300 ml ηλιέλαιο
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ. γ. baking powder
- 4 βανίλιες
- Χυμός από τα δύο λεμόνια
- 500 γρ. ζάχαρη
εκτέλεση:
Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη,
τις βανίλιες και το ηλιέλαιο ώσπου να αφρατέψουν.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ
- και προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας, τις βανίλιες,
- τα ξύσματα και το baking powder,
- και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
- Προσθέτουμε επίσης τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψί κουζίνας έτσι ώστε
- μετά το ψήσιμο το πάχος τού γλυκού μας να μην είναι πάνω
- από 2,5 εκατοστά.
- Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τη λεμονοπορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι αμέσως
- όταν τη βγάλουμε από το φούρνο.
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- - 150 ml κρέμα γάλακτος
- - 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- - 1 κουτάλια άχνη ζάχαρη
- Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη και
- την κρέμα σε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι βάζουμε δίπλα
- από κάθε κομμάτι μια μικρή κουταλιά από τη σάλτσα.
- greece.fage.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου