Σελίδες

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Λεμονοπορτοκαλόπιτα με σάλτσα γιαουρτιού


Λεμονοπορτοκαλόπιτα με σάλτσα γιαουρτιού

συστατικά:

- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
- 10 αβγά 

χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους 
και χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
- Ξύσμα από 4 πορτοκάλια 
*στο χοντρό του τρίφτη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 300 ml ηλιέλαιο
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ. γ. baking powder
- 4 βανίλιες
- Χυμός από τα δύο λεμόνια
- 500 γρ. ζάχαρη


εκτέλεση:
Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, 
τις βανίλιες και το ηλιέλαιο ώσπου να αφρατέψουν.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ 
  • και προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας, τις βανίλιες, 
  • τα ξύσματα και το baking powder, 
  • και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
  • Προσθέτουμε επίσης τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψί κουζίνας έτσι ώστε 
  • μετά το ψήσιμο το πάχος τού γλυκού μας να μην είναι πάνω 
  • από 2,5 εκατοστά.
  • Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε τη λεμονοπορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι αμέσως 
  • όταν τη βγάλουμε από το φούρνο.
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • - 150 ml κρέμα γάλακτος     
  • - 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • - 1 κουτάλια άχνη ζάχαρη
  • Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη και 
  • την κρέμα σε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι βάζουμε δίπλα 
  • από κάθε κομμάτι μια μικρή κουταλιά από τη σάλτσα.
  • greece.fage.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου