To αγαπημένο καλοκαιρινό παραδοσιακό γλύκισμα των
παιδικών μας χρόνων, ξεφορτώνεται πολλές απ' τις θερμίδες
και τα λιπαρά του, χαρίζοντάς μας γλυκές στιγμές χωρίς τύψεις.
υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης
- 20 αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα
- 1 βανίλια σε σκόνη
- λίγο κονιάκ
εκτέλεση:
1 - Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι
μαζί με το γάλα.
Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι
να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύετε ξανά και
αποσύρετε απ' τη φωτιά.
2 - Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά
στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 10λεπτο να κρυώει
(να μην μαλακώσουν τα μπισκότα).
Ρίχνετε και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.
3 - Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ' αυτό
μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης),
αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει.
Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό.
Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε,
κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
1 - Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι
μαζί με το γάλα.
Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι
να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύετε ξανά και
αποσύρετε απ' τη φωτιά.
2 - Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά
στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 10λεπτο να κρυώει
(να μην μαλακώσουν τα μπισκότα).
Ρίχνετε και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.
3 - Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ' αυτό
μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης),
αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει.
Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό.
Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε,
κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
*Η φόρμα χρειάζεται, καθώς λόγω της απουσίας αρκετών στέρεων υλικών,
το μείγμα βγαίνει αρχικά πιο ρευστό από το κλασικό μωσαϊκό που γνωρίζουμε.
Στη συνέχεια όμως καταψύχεται και σφίγγει.
icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου