Σελίδες

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

...απογοητευτικό το όλο θέμα και πολυπαραγοντικό το πρόβλημα,στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Το έμβλημα του ιδρύματος απεικονίζει τον Ερμή, απέκτησε νέα μορφή το 2014


Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) που αποφάσισε να ανασταλεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των προπτυχιακών προγραμμάτων του ιδρύματος σήμερα, Τετάρτη. Ήρθε η ώρα να αποδοθούν οι πανεπιστημιακοί χώροι στον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Αποκλειστικά και απαρέγκλιτα.

Το ψήφισμα της Συγκλήτου αναφέρει: «Η Σύγκλητος, με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο».
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, σπίτι, φυτό, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Οι εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναπτύσσονται περιμετρικά του Πεδίου του Άρεως. Το κεντρικό κτήριο βρίσκεται στην οδό Πατησίων 76, στο δυτικό τμήμα του Πεδίου, κοντά στο Εθνικό Αρχ. Μουσείο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου. Το σημείο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές του 20ού αιώνα ως "οικόπεδο Καραπάνου" και αποτέλεσε την πρώτη έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού από το 1908 έως και το 1922 οπότε και μετακόμισε στη σημερινή του έδρα, το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης. Εκτός του κεντρικού κτηρίου λειτουργούν ακόμη τέσσερα κτήρια που εξυπηρετούν τις ανάγκες για γραφεία των καθηγητών και του προσωπικού. 
*Το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου βρίσκεται μερικά τετράγωνα πιο μακριά, στην οδό Κεφαλληνίας 46. *Τα δύο κτήρια των γραφείων των καθηγητών βρίσκονται στις οδούς Κοδριγκτώνος και Δεριγνύ. *Τα μεταπτυχιακά προγράμματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως, κοντά στα Δικαστήρια της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ το 2015 άρχισε η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτηρίου σε κοντινό τετράγωνο. *Τα μαθήματα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιούνται σε γειτονικά γραφεία περιμετρικά της Πλατείας Βικτορίας.
Κατά καιρούς έχει προταθεί η μετεγκατάσταση του πανεπ. ιδρύματος για σκοπούς αποκέντρωσης της περιοχής και ενοποίησης των εγκαταστάσεων, διατηρώντας το ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων, όπως έγινε αντίστοιχα με τη μετεγκατάσταση των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, δέντρο, ουρανός, φυτό, λουλούδι και υπαίθριες δραστηριότητες
Το 1919 ο Ελευθέριος Βενιζέλος κάλεσε στην Ελλάδα τον Γεώργιο Παγιάρ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, με εντολή τη σύνταξη οργανισμού για τη ίδρυση και λειτουργία Ανώτατης Εμπορικής Σχολής, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου της Λωζάνης. Έτσι το 1920 ιδρύθηκε η Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών, που υπαγόταν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το 1926, μετονομάστηκε σε Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και το 1935 η Σχολή εγκαταστάθηκε στο κτίριο της οδού Πατησίων 76, το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα της δωρεάς του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή. Από το 1939 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζεται ως ισότιμη με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τοποθετείται ιεραρχικά αμέσως μετά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
Άποψη από το εσωτερικό του ιστορικού κτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου