Σελίδες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

...για να έχει ο Κρόνος την ευκαιρία του...

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση    Î— εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Στις 23/10/2018 εθελοντής μας δέχτηκε κλήση από εργαζόμενο ση νέα προβλήτα στην Ακτή Νηρέως για μεγαλόσωμο σκύλο μέσα στη θάλασσα. Ο άνθρωπος είχε καλέσει αρχικά τον Δήμο αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.
Στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία όπου δήλωσαν αναρμόδιοι και του έδωσαν το τηλέφωνο του εθελοντή μας ο οποίος έσπευσε αμέσως στην περιοχή και ανέσυρε τον σκύλο από τη θάλασσα. Άμεσα ο σκύλος μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε υποθερμία, μεγάλη μόλυνση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και αδυναμία κίνησης/ αίσθησης του πίσω μέρους του σώματός του, χωρίς να υπάρχει κάταγμα σύμφωνα με τις ακτινογραφίες, παρά μόνο στην ουρά του. Ο σκύλος νοσηλεύθηκε έως και την Παρασκευή 26/10/2018 στο κτηνιατρείο. Το Σάββατο 27/10/2018 έγινε μυελογραφία με ειδικό σκιαγραφικό όπου διαπιστώθηκε στένωση σε κάποιους σπονδύλους. Στη συνέχεια ο εθελοντής που τον ανέσυρε απο το νερό, προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει προσωρινά στο σπίτι του, διότι στην κατάσταση που είναι ο σκύλος χρειάζεται πολύ φροντίδα. Λαμβάνει ενδοφλέβια αγωγή και χρειάζεται τακτική καθαριότητα διότι δεν ελέγχει της εκκρίσεις του (ούρηση/ αφόδευση).
Εδώ φαίνεται η κίνηση του σκύλου: https://www.facebook.com/kymastrays/videos/1802316396503785/

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος και εσωτερικός χώρος 
Ο Κρόνος κατά την παραμονή του στο κτηνιατρείο — στην τοποθεσία Ακτη Νηρεως.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, σκύλος, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η συνέχεια είναι δύσκολη τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά, κυρίως για τον άνθρωπο που ανέλαβε την φροντίδα του. Θα πρέπει να γίνει αξονική τομογραφία και να ακολουθήσει χειρουργείο με μεγάλο κόστος και χωρίς σίγουρη αποκατάσταση του προβλήματος και στη συνέχεια φυσικοθεραπείες και μεγάλη φροντίδα.
Βρεθήκαμε σε μεγάλο δίλλημα για το πως πρέπει να χειριστούμε αυτό το περιστατικό. Δεν ξέρουμε αν ο σκύλος θα επανέλθει και στο μεταξύ θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να μπορέσουμε να ελπίσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα. Όμως είναι ένα νέος, δυνατός και κατα τ'άλλα υγιής σκύλος και αποφασίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία του. Χωρίς τη συνεισφορά ΟΛΩΝ όμως, αυτό θα είναι αδύνατον.
Ο τραπεζικός μας λογαριασμός είναι ο κατωτέρω:
ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
IBAN : GR0801103070000030700152298
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΟΓ/ΜΟΥ : 307

Παρακαλούμε θερμά, 2-3 ευρώ να βάλει το κάθε μέλος της σελίδας μας θα καταστεί δυνατόν να καλύψουμε τα έξοδα που απαιτούνται για να έχει ο Κρόνος την ευκαιρία του. Κοινοποιήστε, βοηθήστε, ελπίστε μαζί μας για αυτόν!
 ΚΥΜΑ Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου
φωτογραφίες https://www.facebook.com/kymastrays/photos/ms.c.eJw9ysENACAIA8CNTClIYf~;FDIn6vRwBMxXdHSrX4gXrVmzsDz0Q~;YaYAwkcyc0Niw~-~-.bps.a.2001177236641270/2001178233307837/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου