Σελίδες

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

το μεγαλύτερο μέρος του καταλήγει… στη θάλασσα...


Embedded image permalink



Ο γεωργικός τομέας της Ελλάδας έχει πολλές δυνατότητες. 
Η χώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο,
σχεδόν ισάξια της Ιταλίας που είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία. 
Το ελαιόλαδο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/10 της ελληνικής γεωργικής παραγωγής, σύμφωνα με την Eurostat. 
Η χώρα εξάγει επίσης μέλι, κρασί, φρούτα και λαχανικά σε όλο 
τον κόσμο και θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα.
Πέρα από το γεωργικό τομέα, κάποιους από τους πιο πολλά υποσχόμενους 
τομείς στην Ελλάδα είναι εκείνοι των γενόσημων φαρμάκων, 
της υδατοκαλλιέργειας, της φροντίδας ηλικιωμένων, των μεταφορών, 
της διαχείρισης αποβλήτων και του τουρισμού, μόνο ο τουρισμός 
αποτέλεσε το 17% της οικονομίας το 2014...
...και όμωςτο 60% της ελληνικής ελαιοπαραγωγής μεταφέρθηκε 
με πλοία στην Ιταλία...
Εκεί, συσκευάστηκε σε ιταλικά μπουκάλια, με ιταλικές ετικέτες 
και στάλθηκε σε όλο τον κόσμο. 
Και τα περισσότερα από τα κέρδη καταλήγουν στην Ιταλία. 
Γιατί συμβαίνει αυτό; 
Οι Ελληνες επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα ζητήματα όταν επιχειρούν να εξάγουν το ελαιόλαδο της χώρας

Πρώτα από όλα, δεν μπορούν να βρουν κάποιον στην Ελλάδα που 
φτιάχνει μπουκάλια, οπότε πρέπει να τα κατασκευάσουν στην Ιταλία.
Έχουν δυσκολίες στη λήψη δανείων για να πληρώσουν τα μπουκάλια 
και στη συνέχεια τους "χτυπούν" οι φόροι...
Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει μόνο ένα μερίδιο 28% 
στην παγκόσμια αγορά για τη φέτα και 
ένα 30% στην αγορά των ΗΠΑ για το ελληνικό γιαούρτι, 
δείχνει μία σαφή εμπορική ευκαιρία και όχι μόνο...
Η χώρα μας χρειάζεται υποδομές, για μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη 
παραγωγή και εγκαταστάσεις συσκευασίας για να εκμεταλλευθεί 
τη γεωργική παραγωγή καθώς επίσης και πρώτα από όλα να διασφαλίσει 
την οικονομική σταθερότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου