Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Light παγωτό με κακάο


Υλικά
- 300 γρ. γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 3 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους

- 50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
Διαδικασία
*Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο. 
*Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη. *Προτού πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα 
στην κατσαρόλα το μείγμα των κρόκων. 
Ανακατεύουμε συνεχώς (να φτάσει η θερμοκρασία στους 84° - 85° C). 
**Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. 
*Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, προσέχουμε πότε το μείγμα αρχίζει να 
αχνίζει και να δένει ελαφρώς. 
*Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα 
άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 40 λεπτά. 
*Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. 
*Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε 
τις οδηγίες χρήσης. 
*Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα να παγώσει. 
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τη διαδικασία 
που περιγράφεται εδώ.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CE%B3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου