Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

... όσα ξέρει η Apple για σένα

τι ξέρει η Apple

Με την έναρξη της εφαρμογής του κανονισμού της Ε.Ε. GPDR, όλες οι εταιρείες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με τα προσωπικά δεδομένα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Apple σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις όσα ξέρει για σένα, ακολουθώντας ορισμένα βήματα!

Μπορείς να μάθεις τι ξέρει η Apple για σένα καθώς πρόσθεσε μια νέα ενότητα Data and Privacy στην ιστοσελίδα της. Η συγκεκριμένη ενότητα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ελέγχουν και να κατεβάζουν όλα τα δεδομένα που έχει στα χέρια της η εταιρεία γι’ αυτούς.
Για ν΄αποκτήσεις πρόσβαση στη σελίδα, θα πρέπει να μπεις στο privacy.apple.com και στη συνέχεια να συνδεθείς με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σου.
Από εκεί, θα μπορέσεις να κατεβάσεις ένα αντίγραφο των δεδομένων σου, να διορθώσεις τις λάθος πληροφορίες ή ακόμα και ν’ απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου ή να τον διαγράψεις οριστικά.
Εάν θέλεις να κατεβάσεις τα δεδομένα σου μπορείς, αλλά μην ξεχάσεις ότι η προετοιμασία για τη λήψη μπορεί να πάρει κάποια ώρα και τα αρχεία που θα κατέβουν έχουν αρκετά gigabytes μέγεθος.
Αν δεν μπορείς να βρεις τα δεδομένα που ψάχνεις, η Apple έχει φτιάξει ένα FAQ με όλες τις απορίες σου!
Εάν απενεργοποιήσεις τα δεδομένα σου, αυτά θα είναι προσωρινά μη διαθέσιμα. Εφαρμογές, όπως iMessage, iTunes και iCloud, δεν θα λειτουργούν.
Μπορείς να ενεργοποιήσεις ξανά τον λογαριασμό σου, όμως, θα πρέπει να έχεις λίγο υπομονή καθώς τα αιτήματα απενεργοποίησης λογαριασμού πρέπει να επαληθευτούν και μπορεί χρειαστούν μέχρι και επτά ημέρες.
Φυσικά, έχεις πάντα τη δυνατότητα να διαγράψεις τελείως τον λογαριασμό σου. Τα αιτήματα διαγραφής επαληθεόνται επίσης σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και επτά μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου