Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τόνος ραγού με ρύζι

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
*Τσιγαρίζω ξερά κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και προσθέτω πράσινη πιπεριά. 
Αφού τα κρεμμύδια γίνουν καστανά και η πιπεριά μαλακώσει αρκετά, προσθέτω
στην κατσαρόλα τον φιλεταρισμένο τόνο. 
Αν δεν μπορείτε να φιλετάρετε το ψαράκι, πείτε στον ψαρά σας να το κάνει, 
για να μην έχετε στο ραγού τα κόκκαλα και την πέτσα.
*Προσθέτω χοντρό αλάτι και πιπέρι, και αφού αρχίσει να αχνίζει προσθέτω κομματιασμένη ντομάτα ΚΥΚΝΟΣ, δενδρολίβανο, φρέσκια ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, και ξύδι από μήλο.
[photo: Νίκος Μορόπουλος]
*Αφού όλα αυτά πάρουν μία βράση, προσθέτω λίγο μαριναρισμένο γαύρο 
και κλείνω το καπάκι για μία ώρα.
*Στη διπλανή κατσαρόλα τσιγαρίζω ξερά κρεμμύδια, πράσινη πιπεριά και καρότα και προσθέτω καστανό ρύζι. Αφού αρχίσει να αχνίζει, προσθέτω αλάτι, καυτερή πάπρικα, νερό από τον βραστήρα και αφήνω να εξατμισθεί για 45 λεπτά.
*Σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο και συνοδεύω με ένα ασύρτικο Σαντορίνης.
*Το πιάτο είναι νοστιμότατο και αν υποκύψετε στον πειρασμό και βάλετε φρέσκο ψωμί στο τραπέζι, θα φύγετε χορτάτοι και ευτυχισμένοι.
*[photo: Νίκος Μορόπουλος]
Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί το ελληνοαγγλικό blog  Panathinaeos 
http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=4870

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου