Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Αλμυρό “κέικ” με σάλτσα BBQ

αλμυρό κέικ
Τι θα χρειαστούμε
- 390 γραμμάρια ζύμη πίτσας 
- 3 φλιτζάνια τυρί mozzarella

- 2 φλιτζάνια κοτόπουλο, ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 1/4 φλιτζάνι σάλτσα BBQ
* Αντικολλητικό σπρέι
- Φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Πώς θα το φτιάξουμε
Συνταγή

*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
*Βγάζουμε τη ζύμη από τη συσκευασία και κόβουμε στο μισό κατά μήκος και μετά πάλι στη μέση.
*Παίρνουμε το κάθε κομμάτι που έχουμε κόψει και το κάνουμε μια μικρή μπάλα με τα χέρια μας.
*Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και σε αυτό προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι, mozzarella και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, ώστε να εξαπλωθούν παντού!
*Σε ένα άλλο, μεσαίο μπολ, ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και 1/4 φλιτζάνι σάλτσα BBQ. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο μπολ με τις μπάλες ζύμης και τα υπόλοιπα υλικά.
*Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ και γεμίζουμε το κάτω μέρος της με τις μπάλες της ζύμης. Γεμίζουμε περίπου τα 22cm.
*Παίρνουμε ένα μικρό μπολ, το οποίο να μπορεί να μπει στον φούρνο και το ψεκάζουμε με το αντικολλητικό ενώ στη συνέχεια το τοποθετούμε στην κορυφή με τις μπάλες, στη μέση της φόρμας.
*Γεμίζουμε την περιοχή γύρω από το μπολ με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης.
*Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας. 
*Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το μπολ που είχαμε βάλει στη μέση και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
*Βάζουμε στο μπολ σάλτσα BBQ και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο.
https://ipop.gr/sintages/almyro-quot-keik-quot-me-saltsa-bbq-poy-tha-agapiseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου