Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Λακωνία...15 μετάλλια η «Οινοποιητική Μονεμβασίας»Ως το καλύτερο οινοποιείο των Βαλκανίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Οινοποιητική Μονεμβασίας
Το λακωνικό επιχειρείν έδωσε ξανά το ηχηρό παρόν και απέδειξε ότι ο Λάκωνας επιχειρηματίας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα επαγγελματισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά το Επιμελητήριο Λακωνίας.
Πρόκειται για την «Οινοποιητική Μονεμβασίας» του κ. Γιώργου Τσιμπίδη, που έλαβε 15 μετάλλια στον Βαλκανικό Διαγωνισμό Balcans International Wine Competition 2018:

- Ως το καλύτερο οινοποιείο των Βαλκανίων με το βραβείο Trophy Gold Metal
- 1 Trophy Gold Medal για το Ασύρτικο 2017
- 3 διπλά  χρυσά μετάλλια για το Μονεμβάσια – Malvasia 2012, το 300 ερυθρό και τον Μονεμβάσιο ερυθρό,
- 4 ασημένια μετάλλια για την Κυδωνίτσα 2017 και 2015, 300 λευκό, Mura Rossa 2010 και
- 6 χάλκινα μετάλλια για το Λαλούδι 2017, Ασπρούδι 2017, ΝΑ 2017, Άκρα Μινώα 2017 και Φιλέρι 2017.
Το Επιμελητήριο Λακωνίας «συγχαίρει την Οινοποιητική Μονεμβασίας και τον κ. Γιώργο Τσιμπίδη και εύχεται περισσότερες βραβεύσεις στο μέλλον». http://www.lakonikos.gr/epikairothta/metallia-se-diagonismo
Αποτέλεσμα εικόνας για Οινοποιητική Μονεμβασίας
ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Γ. & ΣΙΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΟΕ
Παραγωγή Οίνου (Οινοποιία) - Βελιές
230 70 Βελιές Λακωνίας

☎️ 2732053096
Αποτέλεσμα εικόνας για Οινοποιητική Μονεμβασίας
H Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στις Βελιές του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Η Μονεμβασιά με την ενδοχώρα της ήταν περίφημη από το παρελθόν όχι μόνον από την οχυρή της θέση και το ονομαστό της κάστρο αλλά απετέλεσε το γενέθλιο τόπο του μυθικού κρασιού του «κάλλιστου οίνου» Μalvasia ο οποίος παραγόταν στην ευρύτερη περιοχή της και από την οποία πήρε και το όνομά του(Malvasia = Μονεμβασία στα Φράγκικα). Ο οίνος Μονεμβασία-Malvasia από τον 12ο αιώνα και για πέντε αιώνες κυριάρχησε στις ξένες αγορές της Ανατολής και της Δύσης και απόχτησε τέτοια φήμη όσο κανένα κρασί στον κόσμο!
Η Οινοποιητική Μονεμβασίας από την ίδρυσή της, σε συνέχεια αυτής της σπουδαίας παράδοσης με επιμονή και συνέπεια συνόδευσε μαχητικά μια περιπετειώδη μαραθώνια διαδρομή 12 ετών μελέτης των χαρακτηριστικών των τοπικών ποικιλιών, δημιουργία πειραματικών αμπελώνων, διεξαγωγή διεθνών επιστημονικών συμποσίων με θέμα τον Μονεμβάσιο-Malvasia οίνο, πειραματικών οινοποιήσεων με το Ινστιτούτο Οίνου και στις 23 Ιουλίου 2009 εκδόθηκε το φύλλο 1125 της εφημερίδας της κυβέρνησης όπου αναγνωρίζονται οίνοι Μονεμβασία-Malvasia ως Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως για οίνο λευκό γλυκό από λιαστά σταφύλια και οίνο λικέρ από λιαστά σταφύλια.

Η Οινοποιητική Μονεμβασίας δημιούργησε τα τελευταία χρόνια έναν εντυπωσιακό αμπελώνα 300 στρεμμάτων με εξαιρετικά ποιοτικό οινικό δυναμικό τοπικών ποικιλιών,το οποίο επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται από τις αλλεπάλληλες βραβεύσεις των κρασιών σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου (106 χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου και πρώτο βραβείο για την καλύτερη νέα επιχείρηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.)

Η Οινοποιητική Μονεμβασίας με γνώση και σεβασμό στην ιστορία της περιοχής παράγει επώνυμα ποιοτικά εμφιαλωμένα κρασιά με την εμπορική επωνυμία:

ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΜΑΛΕΑΤΗΣ, ΛΑΛΟΥΔΙ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ, ΑΝΘΟΣΜΙΑΣ ,ΑΣΥΡΤΙΚΟ, ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ, ΑΣΠΡΟΥΔΙ, ΦΙΛΕΡΙ, MHTΡΟΠΟΛΙΣ, «300», ΜONEMBAΣΙΑ-MALVASIA, ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ.
(Ο οίνος Π.Ο.Π. Μονεμβασία – Malvasia 2010 της Οινοποιητικής Μονεμβασίας εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2013 ύστερα από 2 ετή παλαίωση).http://www.malvasiawines.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου