Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


ΥΛΙΚΑ
- 150 γραμμάρια Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
- 225 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά του γλυκού Mπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια Φρέσκο γάλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
- 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.
*Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.
*Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψωμιού) την απλώνουμε σε
μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ.
*Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολα και ρίχνουμε
τα τυροπιτάκια μας.
*Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.
https://be2news.gr/blog-post_230-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου