Αυτά τα μπισκότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και είναι
ιδανικά για να μας χαρίσουν ενέργεια το πρωί ή να τα απολαύσουμε
το απόγευμα με τον καφέ μας.
Και το κυριότερο απ’ όλα είναι έτοιμα μόλις σε 25 λεπτά.
Τι θα χρειαστούμε για τα μπισκότα
- 1,5 φλιτζάνια κομμάτια λευκής σοκολάτας
- 1,5 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα(βατόμουρα)
- 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου και καρύδας)
- 3 ώριμες μπανάνες
Συνταγή:
*Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
*Τοποθετούμε λίγο βούτυρο σε μία φόρμα για muffin.
*Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης,
το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder, τη σόδα,
τη ζάχαρη και την κανέλα.
Το αφήνουμε στην άκρη.
*Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, το λάδι,
το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα καρύδας.
*Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά σε εκείνο με το αλεύρι και
ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
*Προσθέτουμε τις μπανάνες, τα κομμάτια λευκής σοκολάτας
και τα σμέουρα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφριά.
*Χωρίζουμε το μείγμα στη φόρμα για τα muffin και στην κορυφή βάζουμε μερικές φέτες μπανάνας, κατεψυγμένα σμέουρα, και πρόσθετα κομμάτια σοκολάτας.
*Ρίχνουμε από πάνω λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 15-20 λεπτά
ή μέχρι να βγει καθαρό από το κέντρο των μπισκότων ένα μαχαίρι.
*Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε
από τη φόρμα για muffin.
https://ipop.gr/sintages/ta-pio-nostima-mpiskota-me-mpanana-smeoyra-kai-leyki-sokolata/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου