Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Καρπουζόπιτα


Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος)

- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
- σουσάμι
- κανέλα

Διαδικασία
*Καθαρίζουμε το καρπούζι από τις φλούδες και τα κουκούτσια του. 

*Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι 
να γίνει πουρές (δεν το σουρώνουμε). 
*Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. 
*Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε 
μέχρι να έχουμε έναν χυλό. 
*Λαδώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε από πάνω κανέλα, σουσάμι και 
από πάνω τον πουρέ καρπουζιού. 
*Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην επιφάνεια από πάνω σουσάμι και κανέλα. *Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50-60 λεπτά.
http://www.gastronomos.gr/gr/B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου