Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος)
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
- σουσάμι
- κανέλα
Διαδικασία
*Καθαρίζουμε το καρπούζι από τις φλούδες και τα κουκούτσια του.
*Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι
να γίνει πουρές (δεν το σουρώνουμε).
*Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε.
*Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε
μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
*Λαδώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε από πάνω κανέλα, σουσάμι και
από πάνω τον πουρέ καρπουζιού.
*Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην επιφάνεια από πάνω σουσάμι και κανέλα. *Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50-60 λεπτά.
http://www.gastronomos.gr/gr/B1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου