Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Δήμος Βύρωνα...φιλανθρωπική εκδήλωση για τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις


Ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, σε συνεργασία με τα Aθλητικά Σωματεία «Αθηναϊκός», «Α.Ο. Βύρων», «Δόξα Βύρωνος» και έχοντας συνοδοιπόρους τα αθλητικά σωματεία του
TAE-KWON-DO την Cobra, τον Α.Ο. Καρέα ,τον Αστέρα Βύρωνα και τα τμήματα χάντμπολ του «Αθηναϊκού» και πυγμαχίας της «Δόξα Βύρωνος» πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκδήλωση, αγκαλιάζοντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε μια Φιλανθρωπική Εκδήλωση Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης μέσα από μια Γιορτή του Αθλητισμού.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε σαν σκοπό να συνεισφέρει με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων την προώθηση των ιδεών του φιλαθλητισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με κυρίαρχα μηνύματα «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» & «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» αξιοποιώντας έτσι τη δυναμική του Αθλητισμού.
Στο γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» υπήρχε σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα λήψης δειγμάτων, όπου αρκετοί δημότες αφού ενημερώθηκαν προσωπικά, προσέφεραν δείγμα μέσω μιας απλής και ανώδυνης διαδικασίας ώστε να γίνουν δωρητές μυελού των οστών προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: O Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» Αλέξης Σωτηρόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Ιουλία Κιούπη.
Ο κος Στέλιος Γραφάκος, ιατρός και επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου, παρουσίασε τη διαδικασία αλλά και την αξία που έχει για το συνάνθρωπο και ειδικά για τα παιδιά να γίνει κάποιος δότης μυελού οστών.
Η κα Αναστασία Σταματέα-Βαρδουλάκη πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Η Πίστη’’.
Οι Πρόεδροι του Αθηναϊκού και του Α.Ο. Βύρωνα κ.κ. Φλαμπούρης και Γιαρλέλης.
Στην εκδήλωση έγιναν απονομές, για τις προσπάθειες των συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση περιλάμβανε:
Χορό από τις μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.
Επίδειξη πυγμαχίας από τους αθλητές της Δόξα Βύρωνος και επίδειξη TAE-KWON-DO από τους αθλητές του Α.Σ. Βύρωνα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τουρνουά των Μικρών Αθλητών μας Αθηναϊκός , Α.Ο. Βύρων, Δόξα Βύρωνος, Αστέρας Βύρωνα, Cobra και με αγώνα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη Μικτή Ομάδα-Εφήβων του Αθηναϊκού, Α.Ο. Βύρων & Δόξα Βύρωνος.
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι κατά την ξεχωριστή και λαμπερή τελετή της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο «Δ. Νικολαΐδης», έλαβε χώρα μικτή-παρέλαση από όλες τις ομάδες των Ακαδημιών, ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν κρατούσαν διακριτικά-σημαίες όλων των ομάδων, των φορέων αλλά και των συλλογών που συμμετείχαν στην Φιλανθρωπική Εκδήλωση.
Οι ακαδημίες, καταχειροκροτήθηκαν και έγιναν πόλος έλξης για τους επίσημους, παριστάμενους, συμμετέχοντες, καλεσμένους και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου